Colosseum & Foro Romano

I dag skulle vi starte med Colosseum, så vi stod tidlig opp for å slippe å stå i laang kø. Vi slapp unna med drøye 15 minutter, noe som er veldig bra til å være en av verdens mest besøkte attraksjoner!

Dag 2_1

Colosseum er jo en selvfølge  å besøke når en er i Roma. Det er et imponerende bygg, og det å tenke på at det nærmer seg 2000 år gammelt er ganske utrolig!

Dag 2_2

Dag 2_4

Dag 2_12Dag 2_5

Dag 2_10

Dag 2_14

Dag 2_9

Dag 2_13

Mellom Colosseum og Palantinerhøyden ligger Konstantinbuen, som er den mest kjente trumfbuen i Roma. Den ble reist til minne om en av keiser Konstantins  seiere.

Dag 2_6

Dag 2_3

Dag 2_15

Etter å ha vandret rundt inne i Colosseum i en god time satte vi kursen mot Foro Romano. Inngangsbilletten til Colosseum gir deg også inngang til Foro Romano. Two in one! Foro Romano, eller Forum Romanum, er et arkeologisk område med en rekke ruiner fra romertiden. Det ligger mellom Palantin- og Kapitolhøyden, og er faktisk en av Romas største serverdigheter. Dette var Romas viktigste område under romerriket, og det ligger veldig mange imponerende byggverk her! 🙂

Her ser dere Titusbuen med Colosseum i bakgrunnen:

dag 3

Denne triumfbuen ligger øverst i Via Sacra, som var hovedgaten i det antikke Roma.

dag 3_1

dag 3_2

dag 3_4

dag 3_6

dag 3_5

dag 3_9dag 3_8dag 3_7

I andre enden av Via Sacra ligger Septimius Severus-buen.

dag 3_13

dag 3_10

dag 3_14

dag 3_15

I denne enden av Via Sacra ligger også Saturntempelet som er et nok så kjent byggverk. Det er ikke så mye igjen av det, men det som gjenstår (søylene til inngangspartiet) er veldig massivt og imponerende!

dag 3_11

Noen vil kanskje synes at dette området er kjedelig, i og med at det bare er ruiner,  men for deg som er interessert anbefaler jeg at du tar deg litt god tid her inne 🙂 Og gjerne ta en bok med informasjon med deg, evt. les deg litt opp på forhånd- det var nemlig ikke så mye merking og informasjon å innhente inne i selve området. Jeg hadde heldigvis laget en liten «brosjyre» med litt info til oss, så vi klarte oss! Haha 🙂

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s