HADRIAN’S WALL & HEXHAM

I dag var dagen kommet for å besøke Hadrians Wall! Vi sjekket tidlig ut fra hotellet i Nottingham og etter ca tre timers kjøring ankom vi Once Brewed, stedet hvor ruten vi hadde valgt ut startet.

IMG_4358

Vi hadde valgt en rute som går rundt Crag Lough, siden vi begge hadde veldig lyst å se Sycamore Gap som ligger langs denne ruten:-) Flere av dere kjenner kanskje igjen akkurat denne plassen fra filmen ‘‘Robin Hood: Price of Thieves’’ med Kevin Costner og Morgan Freeman. Ved å velge denne ruten fikk vi gå langs muren ca halvparten av turen også, noe som så klart er et pluss! Hadrians Wall ble bygget i år 122, så muren er ‘‘naturligvis’’ ikke like hel som den en gang var.

viewhd

h3

Sheep U.K

Muren er et kjennemerke fra da England lå under Romerriket, og ble opprinnelig bygget langs den nordlige grensen av England – blant annet for å kontrollere trafikken mellom England og Skottland.

h2

h4

h14

Etter en liten stund kom vi endelig frem til Sycamore Gap! 😀

firstlook

Her satte vi oss ned og hadde nistepause. Kjempe kos!krisslunch

lunchview

krisssyca

lunch

IMG_4394 IMG_4403 IMG_4409

iregone thewall2 thewallnkris

wallview

wallviewkriss

IMG_4497wallhorse

Jada. Ruten vi hadde valgt gikk gjennom luftegården til denne vakre skapningen:-) Vi hadde her slått følge med en koselig gjeng som kom seg gjennom ved første forsøk. Jeg slapp ikke like lett forbi for det om… Tror vi fikk latterkrampen både jeg og Kristian!! I løpet av turen fikk vi også beskjed om at hvis vi skulle havne i trøbbel/ forville oss innpå eiendommen til kjeftende landlords, så skulle vi respondere med ‘‘Was?’’ og late som om vi var tyskere. Dette slapp vi heldigvis, haha:-)

Like etter måtte vi ta turen gjennom beitet til disse to. De var veldig kosete, så her tok vi oss en liten pause for å hilse på:-)

IMG_4507

IMG_4509

wgrass wview

wthreeus

wthree

Etterhvert som vi nærmet oss bilen begynte det å regne. Først litt yr, men så ble det bare verre og verre! Vi var gjennomvåte når vi kom til bilen, så det var veldig fint at hotellet ikke var så langt vekke. Etter en 20 minutters kjøretur sjekket vi inn i Hexham og fikk et stort rom i øverste etasje. Så var det bare å hoppe i dusjen & krype under dyna for å få litt varme i seg igjen!!

IMG_4030 copy

Kristian med masse masse rot i bakgrunnen. Våte klær & sko overalt, haha:-)

Senere på kvelden spiste vi i restauranten på hotellet før vi gikk oss en tur rundt i byen. Hexham er en veldig liten (type slik at du må ringe til kinoen for å bestille visning hvis du vil se film) og koselig by.

Kvelden ble avsluttet på hotellrommet med kaffe og Baileys (omnom!) med koselig film på tv. Jeg kriblet i magen hele kvelden for i morgen – ja da krysser vi grensen til Skottland!!

Irene

Reklamer

4 kommentarer om “HADRIAN’S WALL & HEXHAM

  1. Dette hadde nok vært en vandring også etter min smak! Ps. Dubai er en av mine absolutt favorittbyer. Skal dit igjen, for sikkert tiende gang, i februar. Det er ikke fint der. Mye dobbeltmoral. Jeg kan vel ikke helt sette fingeren på hva som er så bra med emiratet. Men føler meg så utrolig hjemme der.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s