NOTTINGHAM

Etter noen fine dager i Bath gikk turen nordover mot byen som kanskje – for oss nordmenn i alle fall – er mest kjent for å være Robin Hoods hjemsted!

Etter noen timer på motorveien kom vi frem til hotellet vårt, som denne gangen lå litt utenfor selve bykjernen. Det er ikke bare bare å få et OK hotell med parkeringsplasser i alle byer skal jeg si dere! Vi endte opp på et koselig hotell som lå langs elven, ca 10 minutter å gå fra Nottingham city centre. Rommene var store og rene, og frokosten var også ganske god.

Bildene under er tatt rett utenfor & i nærheten av hotellet vårt. Ikke så veldig langt fra Notts County sin stadion:-)

IMG_4282

IMG_4040

Etter at vi hadde sjekket inn på hotellet tok vi oss en tur inn til sentrum. Vi hadde egentlig planer om å ta oss en tur i Nottingham Castle, men siden vi gikk oss litt vill holdt slottet dessverre på å stenge for dagen da vi kom..Så da valgte vi bare å gå rundt i byen å titte litt, og finne en plass hvor vi kunne spise middag istedet.

Sååå oppgitt etter å ha gått helt feil vei i over en halv time..woho 🙂

IMG_4051

Nottingham var en koselig by, men veldig forskjellig fra Bath. Vi merket godt at vi var kommet lengre nord – og til en by som kanskje ikke var så veldig rik. Bykjernen i Nottingham var fin, med både slott og litt mer moderne bygninger. Men med en gang en kommer litt utenfor sentrum var det nedslitt og skittent.

Desktop3

IMG_4056

Desktop4

Den egentlige grunnen til at Nottingham ble inkludert i vår reiserute var pga. Chatsworth House. Det har jeg hatt lust til å besøke siden jeg var 13- 14 år, og syntes nå at det var på høy tid! Chatsworth ligger i Peak District, ca. midt i landet, så da måtte vi se hvilke byer som var i området rundt og hvor vi altså kunne ha «base». Valget falt da på Nottingham!

I Nottingham fikk vi besøkt Nottingham Castle, Robin Hood statuen, Old Market Square og Ye Olde Trip to Jerusalem. Sistnevnte er den eldste puben i England, og her hadde vi en koselig lunsj den ene dagen! Hva gjelder slottet i Nottingham så kan en vell si at det har eksteriøret til et slott, men inni var det mer som et galleri.  Litt skuffende for en slottsfanatiker, menmen!

bildett

Desktop1

Desktop2

Det var i grunn ikke så veldig mye å se her i Nottingham, så vi føler at vi fikk sett det viktigste. Jeg hadde veldig lyst å dra til Wollaton Hall and Deer Park den ene dagen, men tiden strakk dessverre ikke til. Vi valgte heller å prioritere selve bykjernen og det den hadde å by på!:-)

Alt i alt så var Nottingham var en veldig koselig by, og vi hadde det veldig fint her!

Irene

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s