BATH

De første nettene våre skulle tilbringes i denne nydelige byen i sørvest-England.

Bath er en av de mest populære feriebyene i Storbritannia, og det med god grunn! Byen er kjent for sin fantastiske arkitektur og den ligger på UNESCOS verdensarvliste, nettopp takket være arkitekturen samt dens historie.

Det som er så spesielt med denne byen er at den ble bygget opp rundt den eneste varmekilden i Storbritannia, noe som også er grunnen til at byen heter det den heter. På grunn av denne varmekilden ble Bath en veldig populær «spa-by» under georgiansk tid og vokste derfor mye  i denne perioden. Derfor all den nydelige georgianske arkitekturen!

Bath var en kjekk by som jeg gjerne vil tilbake til. Vi var heldige med været, folkene var hyggelige, shoppingen var bra og hotellet var kjempe fint 🙂

Det første vi gjorde når vi ankom Bath på ettermiddagen var å sjekke inn på hotellet vårt. Valget hadde falt på Hilton Bath City og vi var kjempe fornøyde begge to! Hotellet lå i sentrum, med ca 3- 4 minutters gangavstand til Bath Abbey og The Roman Baths.

Utsikten fra hotellrommet 🙂

Jeg har lenge hatt lust til å reise til Bath, mye grunnet min store kjærlighet for Jane Austen. Det var gøy å «gå i Jane Austens fotspor» og få sett mye av det som inspirerte henne til å skrive de fantastiske verkene hun skrev! Mye av handlingen i bøkene hennes utspiller seg i Bath, og hun bodde her faktisk selv for en liten periode også.

To favoritter!

I ekte Jane Austen stil måtte vi selvfølgelig spise på The Pump Room. Her var det så hyggelig! To av tre frokoster samt en bedre middag ble konsumert her. Tenke seg til å drikke nydelig engelsk breakfast tea mens et lite symfoniorkester spiller i bakgrunn!

Bath var en fantastisk begynnelse på en helt utrolig tur!

Irene

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s