Stonehenge

Første stopp på turen vår var i Amesbury for å se et av verdens mest kjente byggverk, Stonehenge! Disse «hengende stenene» ble reist allerede i Bronsealderen og det er ingen som vet helt sikkert hva formålet med dette byggverket var. Det finnes dog mange teorier! Ikke alle er like fornuftige skal sies, men det at Stonehenge har (eller hadde..) noe med solen å gjøre er de fleste enige om.  Mange tror det er et slags «antikt observarium», men dette er noe omdiskutert.

Ganske fascinerende er det uansett! Noen av stenene antas å være helt fra Wales også, noe som er helt utrolig med tanke på hvor store og tunge de er.

Jeg og Kristian brukte en god time med bil fra Heathrow til Amesbury. Kristian påtok seg jobben som sjåfør for turen vår, flinkingen! Det gikk veldig bra, helt fra begynnelse til slutt 🙂

Stonehenge er omgjerdet og vi måtte betalte rett i underkant av 80 kr per person for å komme inn. Noe som var litt kjedelig var at de holdt på å pynte til OL når vi var der, derfor fikk vi ikke så mange bra bilder. Folk i signalgule refleksvester og smijerns duppeditter over alt tar seg sjelden godt ut på bilder!

Det var veldig kjekt å få se Stonehenge «live», men tror ikke det er en plass vi kommer til å returnere til. Holdt å se det denne ene gangen. Synes det er et slags «globalt must-see», haha  🙂

Irene

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s