Paris 17. mai 2012

Opp og hopp for første dagen i Paris!!

Vi spiste fantastiske croissanter til frokost, været var fantastisk, kjæresten var fantastisk, ja, alt er rett og slett fantastisk (…en som er litt glad for å være ute å reise ja?!).

Vi ble så glade når vi tittet ut hotellvinduet i dag, solen strålte- og ingen tegn til regn, slik som det for øvrig var meldt torsdag, fredag, lørdag OG søndag. Krysser fingrene for at flaksen vår slår til på denne turen!

Etter frokost kastet vi oss inn i en taxi til Louvre. Har hørt så mange ganger at en ikke bør ta taxi i Paris, men enn så lenge har vi bare gode erfaringer med det:-) Vi var veldig spente på Louvre, har alltid hatt så lyst å besøke det! Først skal det sies at vi var særdeles heldige med køen. Har hørt mange skrekkhistorier om folk som har ventet på å komme inn i museet i både 1, 2 og 3 timer! Vi kunne faktisk bare gå rett inn siden vi var så tidlige. Fint! Må òg legge til at siden jeg og Kristian var fra et «EU-land», og var mellom 18 og 25 år, så kom vi gratis inn. Så ja, vi slapp å stå i billettkø og!:-)

Inne på museet så vi Venus de Milo, Mona Lisa og mange verk av den fantastiske da Vinci (Irene elsker da Vinci!), med flere såklart. Vi storkoste oss, tok bilder og fikk mange nye inntrykk. For et GEDIGENT museum! Vi forstod ganske fort at vi umulig kunne få alt med oss, så vi måtte finne ut av hva vi hadde mest lyst å se og prioritere deretter. Vi valgte således å gå i avdelingene «Greek, Etruscan, and Roman Antiquities», «History of the Louvre» og «Paintings, Prints, and Drawings».


Det var ikke alle bildene som det var like lett å «studere nøye» kan man si. Var vel egentlig heldige som i det hele tatt fikk se bildet ovenfor, det var stappfullt av folk i rommet det befant seg i :-p


Etter Louvre vandret vi langs Seinen og så mange flinke gatekunstnere og mye fin arkitektur. Paris er virkelig en fin by! Etter Louvre var egentlig planen å dra til Notre-Dame, men i og med at køen var milelang fant vi ut at vi tok til takke med å se selve katedralen fra utsiden. Sola stekte og beina var trette så vi begynte heller å lete etter et passende sted for en koselig lunsj. Etter litt vandring fant vi en gate med kjempe mange restauranter, dette i området rundt St. Michel fontenen. Synes vi traff spikeren på hodet der!:-) Etter en god italiensk lunsj vandret vi rundt i noen timer, før vi til slutt endte opp på Champs-Élysées.


Den berømte gaten levde ikke heeelt opp til mine (Irenes) forventninger, men jeg skal ikke skyve under bordet at det at vi var kjempe trette og veldig vonde i beina muligens kan ha hatt noe med det å gjøre! Dette var uansett ikke noen shopping ferie, så det gjorde meg ingenting at vi gikk fra ende til annen relativt kjapt. Når vi kom frem til Triumfbuen kastet vi oss inn i den første taxien en kunne oppdrive og dro rett tilbake til hotellet for å hvile oss litt:-) Etter en liten time ble vi sultne på middag, så da dro vi tilbake til St. Michel området for å finne en god fransk restaurant. Da ble det andebryst på Kristian, og burger på meg. Ikke noen fancy oster og fondue med andre ord!


ps; se bildet over her. Er ikke Kristian blitt flink??:)

Irene

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s